0775-33 30 55

Mån - Fre: 9:00 - 17:00

PVC Fönster

 

Moderna fönster I Iglo 5 Classic systemen är en blandning av skönhet
och funktionalitet med avancerade lösningar för energibesparing. Tack vare
sofistikerad design och modern teknologi garanterar våra fönster bekväm
vardagsanvändning, låga uppvärmningskostnader under vintersäsongen och
låga elräkningar för luftkonditionering under sommaren. Dess grundläggande
fördelar ligger i den höga säkerhetsnivån, vilket garanterar både din och din
familjs säkerhet.

Iglo 5 classic

Fönstret är tillverkat i underhållsfri PVC/plast. Detta är det billigaste valet av material för ett fönster och har flera goda egenskaper förutom det låga priset. Väderbeständigt, tåligt, underhållsfritt (behöver inte målas) och har god isolerande förmåga.

  • 70mm karmdjup
  • 5-kammarsystem
  • 2 tätningslister
  • Modern design med raka linjer
  • 3-glas med 48mm glaskassett
  • Garanti på standard vit PVC 10 år
  • Garanti på övriga kulörer och konstruktion 5 år

Är dina fönster isolerade?

Ett bättre inomhusklimat

PVC fönster - Bäst i test vid brand

Cirka 30 procent av energiförbrukningen i ett hus går ut genom fönstren. Våra PVC fönster är otroligt välisolerade och hjälper till att drastiskt sänka din energiförbrukning. Glaskassetter med dubbla energiglas är dessutom väldigt ljudisolerande vilket bidrar till en tyst miljö och en mindre stressande tillvaro.

Våra 3-glas har alltid dubbla thermoglas vilket kraftigt reducerar kallras men även mot värme. Man får helt enkelt ett bättre inomhusklimat. Alla våra glaskassetter är försedda med Argon-gas mellan varje glasskikt. Gasen är helt miljövänlig och sänker U-värdet mer än vad vanlig luft gör, samt att det inte ska bildas kondens. Vi rekommenderar 3-glas till fastigheter som värms upp året runt och som man vistas mycket i.

Vid en brand reagerar olika fönstermaterial på olika sätt. I de studier som har gjorts visar sig PVC fönster det som står sig bäst då det har högre antändningstemperatur samt att produkterna fungerar även vid övertändning. Brandtester, utförda av Lunds Tekniska Högskola, visar att PVC är överlägset brandsäkrare än vanligt träfönster. SP test och P-märkning stödjer dessa fönsters kvalité och effektivitet.